• Wat te doen

Tentoonstelling: gekleurde verhalen achter zwart-wit beelden

Wat te doen |

Vanaf vrijdag 18 februari kan je een nieuwe fototentoonstelling bezoeken in Roeselare! JolieMie Fotografie brengt in de K-trolle niet zomaar zwart-witte foto’s, maar gekleurde verhalen.

Doorheen deze tentoonstelling neem ik je mee naar een verhaal. Het kan mijn verhaal zijn, het kan jouw verhaal zijn, van een vriend, een geliefde, een kind of een stervende mens… het is immers een levensverhaal of een verhaal doorheen het leven. Het verhaal heet kleur als anticipatie op de letterlijke zwart-wit fotografie van levensbeelden maar ook als antwoord op de zwart-wit vragen in het leven.

Met de tentoonstelling wil JolieMie Fotografie de aandacht vestigen op ‘de waarheid’. Of liever: het feit dat ‘de waarheid’ niet bestaat. De waarheid is nooit zomaar zwart-wit, maar bevat nuances en is gekleurd door de waarnemer. Iedere persoon heeft zijn eigen kleur en wanneer die kleuren elkaar raken, ontstaan er oogverblindende nieuwe kleuren, gedachten, een kleurenpalet aan interpretaties en vooral herkenbaarheid, verdraagzaamheid en verbondenheid.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 18 tot 20 februari en van 25 tot 27 februari. Bekijk het in de kalender van de K-trolle of lees meer in het Facebookevenement.

We zijn alvast héél benieuwd!

📍 Scharestraat 20, 8800 Roeselare

Afbeelding © JolieMie Fotografie