• Eten en drinken

Tip om het weekend in te zetten: Café ‘t Motje

Eten en drinken |

Geen terrasjesweer, maar dat wil niet zeggen dat we het weekend niet kunnen inzetten met een frisse pint. Belgisch weer vraagt Belgische sferen. Dan is een eeuwenoud en sfeervol café volgens ons de perfecte setting.

Eet en sfeercafé ‘t Motje vult dat kader perfect in. Al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw vind je er sfeer, gezelligheid, frisse pintjes en goede babbels. Hoewel de herberg al meer dan een eeuw de deuren opent, draait ‘t Motje anno 2021 beter dan ooit. Daar hebben we Renold Patoor voor te danken.

Hij richtte met passie het etablissement in met tal van memorabilia zoals reclamepanelen uit vervlogen tijden, oude bierkratten, een vitrine met verwijzingen naar KSV Roeselare én een grote gouden draak. Die laatste verwijst naar de Gentse roots van de cafébaas.

Bij ‘t Motje vind je een representie van de samenleving. Zo passeren er stielmannen na het werk voor een frisse pint, maar ook studenten komen hier om de sfeer van het volkscafé op te snuiven. Verder zie je er sportvereningen, fietsers en gezinnen over de vloer passeren. Kortom een café voor iedereen.

Zoek je nog adresjes om het einde van de werkweek te vieren? Dan is de Rumbeeksesteenweg 41 waar je moet zijn!

Afbeelding © Eet en Sfeercafé ‘t Motje