• Wat te doen

Tips voor een leuke kerstvakantie met de kids!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. Schaatsen tijdens Kerst #VANRSL

Roeselare baadt weer in een warme gloed, door alle leuke sfeerverlichting in het straatbeeld en allerlei leuke activiteiten. De Grote Markt is omgetoverd tot een schaatspiste, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. Bovendien kan je ook een ritje in het reuzenrad wagen om er te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Benieuwd wat Kerst #VANRSL nog meer in petto heeft? Bekijk het hier!

2. Nooit te jong om te leren

Musea mogen gelukkig nog openblijven. Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! Uiteraard kennen we allemaal het KOERS Museum en dat is nog steeds zeker de moeite waard. Daar is trouwens een heuse kerstzoektocht georganiseerd! Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden! Wist je dat er in Roeselare heel veel kleine musea zijn, opgericht door gepassioneerde verzamelaars? Zo kan je een bezoek brengen aan het koffiekannenmuseum “De Charmante Koffiepot” van Vera, het Handtassenmuseum van Monique Lepla of eens binnenspringen bij Michels Filmmuseum. Zo is het eens iets anders, hé?

3. 1,2,3 Mars!

Je kan ook eens lekker de beentjes strekken en een route langs verschillende leuke Roeselaarse plekjes afwandelen. Zo is er bijvoorbeeld de Libelle Wandelzoektocht, om Roeselare te ontdekken als een echte toerist. Ook een aanrader voor locals! In de winkelstraten kan je samen met je kinderen om Ienieminie ‘kerst’ speurtocht. Houd alvast je vergrootglas in de aanslag, want in 10 Roeselaarse etalages kan je ienieminie kersttafereeltjes vinden. Vind je ze allemaal, dan maak je kans op een leuke prijs! En over minimensjes gesproken, heb jij de Pinkies al gevonden in het Sterrebos? Deze kleine mensjes zijn zo groot als een pink en verstoppen zich in boomholtes, verlaten nestkastjes… Volg de digitale chatbot op speurtocht door het Sterrebos en ontdek alles over hun leven! Voor de fans van TikTok hebben we ook nog een leuke! De TikTok kerst tour in Roeselare daagt je op 8 locaties uit om je beste dansmoves boven te halen en beter te doen dan Luna en Hailey. Smartphone klaar, dansen maar!

4. Toerist in eigen stad

Wanneer je op reis bent, ga je vaak als eerste stop langs bij het toeristenkantoor. Waarom zouden we dat dan nooit eens in eigen stad proberen? Ongetwijfeld valt er nog veel nieuws te ontdekken. Dus, zet je toeristenbril op, stop eens bij de toeristische dienst, en ga met open ogen erop uit! Breng een bezoekje aan het hart van de renaissance, het Kasteel van Rumbeke. Met leuke speelpleinen en een geweldig decor, slaat de fantasie op hol en algauw zijn ridders en prinsessen samen draken aan het overmeesteren. Of sta even stil bij de alledaagse elementen in de stad, die toch een bijzondere geschiedenis hebben. Zoals het belfort, het pronkstuk van vrijheid en macht in Vlaamse steden, of bij de geschiedenis achter het Klein Seminarie. Of je kan een bezoekje brengen aan de begraafplaats, waar enkele historische figuren hun laatste rustplaats vonden.

5. Streetartwandeling

Aan muren geen gebrek, maar grijs hoeven ze allerminst te zijn. Veel muren in Roeselare zijn opgeleukt met een prachtig kunstwerk. Stuk voor stuk huzarenstukjes als je het ons vraagt want het zijn toch echt wel reusachtige werken. Trek eens een namiddag door de havenbuurt en je zal er onmiddellijk enkele spotten. Op een hoge toren, op fabrieksmuren, maar ook op woningen. Enkele van onze favorieten die je zeker niet mag missen: De Slapende Vrouw, op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, en Alice, De Hertvrouw, in de Jules Lagaelaan 6.

Afbeelding © Toerisme Stad Roeselare