• Wat te doen

Treed in de voetsporen van Adriaen Willaert met een nieuwe podcastwandeling

Wat te doen |

Historische figuren spreken altijd een beetje tot de verbeelding, niet? Wat deden ze precies, wat schafte de pot, welke gesprekken hebben ze gevoerd? Veel assumpties en vage ideeën, maar nooit veel zekerheid en precieze antwoorden. Juist daarom vinden wij zo’n wandeling vol fait divers, audiofragmenten en getuigenissen over het leven en werk van Adriaen Willaert zo fascinerend!

Adriaen Willaert was afkomstig uit Rumbeke en was in de 16e eeuw een belangrijke renaissancecomponist. Aandachtige Roeselarenaren hebben zijn buste vast al gezien naast de Sint-Michielskerk. Tore Denys van ‘Dionysos Now!’ neemt je mee op sleeptouw om de afkomst en het leven van de componist beter te begrijpen. Tijdens de wandeling ga je op QR-codejacht doorheen de stad. Op 10 verschillende plekken sta je stil om de fragmenten te beluisteren en voel je de aanwezigheid van Adriaen. Je kan ze ook hier terug vinden op de bijhorende website van de wandelroute.

Je luistert naar verhalen, verteld vanuit het standpunt van Adriaen Willaert himself. Daarnaast zijn er ook talloze anekdotes, audiofragmenten en video’s waarbij de kennis van de Roeselaarse bevolking over hun beroemde stadsgenoot getest wordt. Er worden ook heel wat van Adriaens composities opnieuw tot leven gebracht door ‘Dionysos Now!’.

Meer info vind je op https://www.beleefadriaenwillaert.be/ en op de website van Visit Roeselare, waar je binnenkort ook de plattegrond kan downloaden.

Afbeelding © Visit Roeselare