• Eten en drinken

Week van de Korte Keten in Roeselare: gratis proevertjes en winactie

Eten en drinken |

In de periode van 15 tot 23 mei vieren we opnieuw de Week van de Korte Keten. Bij een korte keten is er een rechtstreekse band tussen producent en consument. Verser kan het dus niet en de producten worden bovendien lokaal gemaakt! Ook in Roeselare is er rond deze week heel wat te doen.

Negen ambachtelijke West-Vlaamse bakkers verwennen hun klanten op 22 mei met een gratis proevertje en twee ervan komen uit Roeselare! Bij Excellence in de Iepersestraat en bij Nico en Katrien in de Godhuislaan geniet je van een zoet, maar toch gezond proevertje. Denk aan een vezelrijke cookie, suikerarme eclair, ambachtelijke vruchtencrumble, muffin of toverbol.

Ook bij Kaasboerderij 't Groendal smul je van een gratis proevertje “Groendal Speciaal". Daarnaast organiseert de zaak uit de Koolzaadstraat in Rumbeke een winactie. Je maakt er kans op een van de drie cadeaumanden vol 100% West-Vlaamse producten als je kan raden hoeveel de 2 bollen "Space Cheese" (OG Kristal en Old Farmdal ) samen wegen.

Natuurlijk mogen we ook de Lokaalmarkt Roeselare niet vergeten. De markt staat vol met lokale producenten en past dus zeker in het rijtje van de korte keten! Bovendien wordt de markt in mei vier jaar. Om dat te vieren zijn er elke week in de maand mei speciale acties en er is een digitale tombola. De eerstvolgende markten vinden plaats op 21 en 28 mei tussen 15 en 19 uur.

Foto © Bakkerij Excellence