• Weetjes

Wie is jouw krak van het jaar in Roeselare? Stem vóór 9 januari!

Weetjes |

De Krant van West-Vlaanderen ging ook dit jaar weer in heel West-Vlaanderen op zoek naar mensen die zich in 2021 positief lieten opmerken binnen hun gemeente. Ook in Roeselare werden vijf toppers genomineerd en jij mag beslissen wie dé krak van 2021 wordt! Breng vóór 9 januari 2022 jouw stem uit en maak kans op Samsung Galaxy s20 FE smartphone ter waarde van 649 euro!

Welke kandidaat-kraks zijn er genomineerd in Roeselare?

Mieke Corneillie (Roeselare): Mieke werkt op de dienst spirituele zorg in het AZ Delta. Op aanraden van een dokter, verpleegkundige of collega gaan zij en haar team in gesprek met patiënten rond spiritualiteit en zingeving. “Voor eenzame mensen, patiënten die weinig bezoek krijgen vormt zo’n gesprek een enorme steun. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht iemands levensovertuiging.

Olivia Debrabandere (Rumbeke): Olivia is een groot harptalent, dat na de muziekacademie in Roeselare en het Lemmensinstituut, nu ook harp mag studeren aan de Hochschule für Musik und Theater in München. “Het is hier fantastisch, alleen al omdat heel veel grote kunstenaars hier gewoond hebben en hun inspiratie haalden uit dezelfde uitzichten die ik vandaag zie.

Delphine Deceuninck (Koolskamp): Delphine baat in Beveren café ‘t Hoekske uit en vocht sinds september 2020 tegen borstkanker. Nog herstellende van chemokuren en operaties organiseerde ze de Pink Party en kan ze een mooie checque aan Think Pink overhandigen. “Volgend jaar zullen we de tweede Pink Party organiseren en die vatten we nog grootser op.

Alexander Doom (Roeselare): Alexander stond deze zomer met de Belgian Tornados op de Olympische Spelen in Tokio en is meervoudig Belgisch kampioen op de 4x400m. “Sport is niet altijd even gemakkelijk, daarom hoop ik voor veel sporters of mensen een voorbeeld te zijn, dat je door door te zetten en te geloven in jezelf je doelen kan bereiken.

Tom Maeseele (Roeselare): Tom zocht een nieuwe hobby en begon met het maken van vazen uit keramiek. Maar ze recht krijgen, dat lukte niet, vandaar de naam ‘Schevevazekes’. En die Schevevazekes zijn populair in het buitenland! Ze zijn al te vinden in New York, Berlijn, Lissabon, Engeland, Spanje en Nederland. “Alles gebeurt ambachtelijk en geen twee vazen zijn dezelfde. De sleutel tot dit internationaal succes? Een beetje geluk hebben en vooral jezelf blijven.

Wie mag van jou de Krak van Roeselare 2021 worden? Laat het weten via https://kw.be/krak!

Afbeelding © Krant van West-Vlaanderen