• Wat te doen

Word één met de natuur op Dag van het Park!

Wat te doen |

Zondag 20 juni is het Dag van het Park! Voor de gelegenheid kiest stad Roeselare vijf locaties om de dag coronaproof te vieren. Op de dag kunnen jong en oud genieten van de rust en energie van de natuur in de stad.

Bomen, bloemen, groen en natuur hebben een positieve invloed op de mentale gezondheid. Mentale gezondheid is belangrijker dan ooit sinds corona. Dat maakt Dan van het Park dan ook een belangrijke dag.

De activiteiten gaan door op vijf locaties in Roeselare. Op die manier (her)ontdek je de parels van de stad. De vijf locaties worden gelinkt aan de vijf zintuigen. In Park van de Walle staat het gehoor centraal. Je kan er genieten van de uitzending van Radio Fresnel of de ‘stille kinderdisco’ voor kinderen die minder tegen drukte kunnen. In Park Prinsenhof staat geur centraal. Daar kan je genieten van een workshop aromatherapie en een workshop voor koffieliefhebbers door barista Michael Van de Moortel van koffiehuis Crème de la Crema.

In het Pastoorbos te Beveren geniet je van kinderyoga. Op die manier maken kinderen al spelend kennis met yoga. Je kan er ook meedoen aan een workshop Tai Chi, waar Nathalie je innerlijke beleving verrijkt en je innerlijke rust terug laat winnen. Je vindt er ook de foodtruck Fantastic Wheels waar je je van heerlijke wafels en pannekoeken kan genieten.

Aan de Parkbegraafplaats staat smaak centraal. Hier krijg je uitleg over verschillende soorten honing door een imker. Je krijgt een blik op de wereld van bijen en leert om tijd te maken en te ontspannen. Dat met een theetje in de hand!

In Oekene kan je tot slot aan het Blotevoetenpad meedoen aan een workshop vuurlopen en geniet je van een ijsje bij La Boule de Glace.

Klinkt als een leuke dag! Zin in? Inschrijven kan via http://bit.ly/dagvanhetparkroeselare

Afbeelding © Toerisme Roeselare