• Eten en drinken
  • Shopping

Bijna anderhalve eeuw lang drankenzaak leidt tot “1.500m² flessengeluk”

Shopping |

Bij het horen van “Wijn- en Drankengalerij De Vidts” denk je misschien spontaan aan de historische Romain De Vidts of zijn zoon Paul. Wel, dan heb je meteen gelijk, want de Sint-Niklase drankenhandel was effectief hun familiezaak. Burgemeester Romain De Vidts was er ooit zaakvoerder en ook burgemeester Paul De Vidts hield zich bezig met de zaken van de winkel.

De zaak werd opgericht in 1872, toen België nog maar net 40 jaar onafhankelijk was, en bestaat dit jaar dus net geen 150 jaar. Het verhaal start met een kleine drankenwinkel in een pand aan de Grote Markt. Toen stond de winkel nog bekend als ‘De Blauwe Walvis’. De winkel zou er tot 1972 zitten, wanneer de zaak verhuist naar Industriepark Noord 35.

Tegenwoordig is de zaak niet meer in handen van de oorspronkelijke familie. Sinds 1997 houden Werner Dullaert en echtgenote Sophie de wijn- en drankhandel open. Zij staan altijd klaar om je een woordje uitleg te geven en bieden dagelijks vijf witte en rode wijnen aan die je vrijblijvend kan proeven. In hun whiskysalon kan je bovendien ook malts en zelfgemaakte bottelingen degusteren.

De zaak is ruim 1.500 m² groot. Zelf omschrijven Sophie en Werner hun winkel dan ook als “1.500 m² flessengeluk”. In de speciaalzaak vind je onder meer zo’n 400 bieren en exclusieve streekgebonden Wase geschenkmanden. Alle wijnen worden bovendien rechtstreeks van het land van oorsprong ingevoerd.

Foto © Wijn- en Drankengalerij De Vidts