• Eten en drinken

Capéau: van wafel- en pannenkoekenhuisje naar brasserie met takeaway

Eten en drinken |

In de Stationsstraat vind je het gezellige Capéau. De zaak werd in oktober 1965 opgericht door Paul Capéau en zijn echtgenote Josepha Bernaert. Ze hadden op dat moment al heel wat horeca-ervaring, want tijdens hun negen jaren in Canada hielden ze een patisserie open. Hun zaak in België startte dan ook logischerwijze als wafel- en pannenkoekenhuisje.

In 1974 nam tweede generatie Marie Jeanne Capéau en Guy Vercauteren senior de zaak over. Ondertussen is de zaak al toe aan de derde generatie met broer en zus Guy Junior en Anne-Marie Vercauteren. Door de jaren heen veranderde de zaak mee met de tijden. Zo vind je er tegenwoordig ook lunchgerechten en is het een geliefde brasserie geworden. Wij blijven wel nog altijd een zwak hebben voor de originele smeuïge wafels en heerlijke pannenkoeken. 😋

Ook in deze tijden heeft de familie Capéau – Vercauteren zich moeten aanpassen door een takeawayaanbod te voorzien. Daarop vind je salades, pasta’s en traiteurgerechten. Wij zijn fan van de Balletjes op Guy's wijze en de Boeuf Bourgignon! Benieuwd wat ze zoal in de aanbieding hebben? Je vindt het menu op https://www.capeau.be/prijslijst-afhaalmenu/.

Foto © Capéau