• Eten en drinken

Cho’clairs: een internationale delicatesse uit Sint-Niklaas

Eten en drinken |

Hmmm, eclairs… De langwerpige gebakjes werden al in de 18e eeuw uitgevonden in Frankrijk (dankuwel, Frankrijk), maar wist je dat er sinds 2015 ook pralines bestaan in de vorm van eclairs? En dat dankzij een bakkerij in Sint-Niklaas!

Het waren Wim Geerinck en Ann Van Acker van bakkerij Wim in Tereken 58 te Sint-Niklaas, die in 2014 besloten iets nieuws te introduceren in de chocoladewereld. Het werd een kruising tussen een praline en eclair en kreeg de naam ‘cho-clair’. Meteen al in 2015 werd de nieuwe lekkernij beloond met een zilveren prijs als meest innovatieve product op ISM Cologne, de grootste zoetwarenbeurs ter wereld.

De praline smaakt niet alleen goed, ze ziet er ook ge-wel-dig uit! Elke cho’clair is bovenaan afgewerkt met een leuk patroontje. Eet jij binnenkort een cho’clair met een luipaardprintje of liever met wolkjes? De zoetigheid brak dan ook snel internationaal door en kent ondertussen ook veel succes in Japan, Zuid-Korea en het Midden-Oosten.

Omdat de cho’clair zo populair werd, was er al snel nood aan een grotere productie. Voor de cho’clairs werd dan ook een nieuw bedrijf opgericht, Fairy Chocolates. Naast de originele cho’clair pralines kan je intussen ook andere collecties vinden, zoals de mini’s, of de Oosterse collectie.

Heb je na het lezen van dit artikel plots – op onverklaarbare wijze – zin gekregen om deze bijzondere pralines te proeven? In België vind je ze bij bakkers, chocolatiers en delicatessenzaken. Neem zeker eens een kijkje op de webshop van Fairy Chocolates!

Afbeelding © Fairy Chocolates – Facebook