• Eten en drinken

Chocolade-Atelier Vyverman

Eten en drinken |
  • #chocolatier

Chocolade-Atelier Vyverman vind je net buiten het centrum van Sint-Niklaas. Naast de eerder bekende pralines en chocoladecreaties zoals chocolade paaseieren, kan je er ook proeven van speciale en unieke combinaties zoals, ballonpralines of wat dacht je van de bodybuilder-paashaas, . Je kan er de chocolade ook laten personaliseren.

Voorin het open atelier vind je het gezellige winkeltje, waar je naar hartenlust de chocoladegeuren kan opsnuiven. De ruime keuze aan chocoladeproducten is Vyvermans grootste troef. Het gamma gaat van een basisassortiment pralines met klassieke smaken tot zelf ontworpen trendy smaakcombinaties. Hij creëert bovendien allerhande holfiguren. Chocolade personaliseren is zijn specialiteit.

Om tot een kwalitatief hoogstaand eindresultaat te komen besteedt hij veel aandacht aan de selectie van grondstoffen. Zo gebruikt hij uitsluitend Callebaut chocolade, de smeuïgste roomboter, uiterst verse noten en enkel room van topkwaliteit.

AZ Nikolaas

Wist je dat je dankzij Chocolade-Atelier Vyverman nooit zonder lege handen op ziekenbezoek gaat? Op het gelijkvloers van het AZ Nikolaas staat er naast de automaten met het ‘klassieke’ aanbod, ook een automaat met de pralines van Vyverman.

Callebaut

Voor zijn creaties in chocolade gebruikt Chocolade-Atelier Vyverman uitsluitend Callebaut chocolade, room van topkwaliteit en heel verse noten.

World Chocolate Masters

Op 27 september neemt Chocolade-Atlier Vyverman samen met drie ander Belgische topchocolatiers deel aan de nationale selectie van de World Chocolate Masters. De winnaar mag zichzelf een jaar lang Belgian Chocolate Master noemen. Bovendien mag hij of zij naar een bootcamp in Canada die hem of haar moet klaarstomen voor de finale van de World Chocolate Masters in oktober 2022 in Parijs. Daar zal onze Belgian Master het opnemen tegen 21 andere Masters uit evenveel landen.

De deelnemers krijgen een thema om rond te werken. De ‘Shape tomorrow’s chocolate’ draait rond de snel veranderende wereld in relatie tot chocolade. Binnen dat thema zal de jury hen beoordelen op basis van vijf opdrachten.

Chocolade-Atelier Vyverman
Begijnenstraat 41
Sint-Niklaas