• Eten en drinken
  • Shopping

“De combinatie van kamerplantenwinkel en koffiebar is uniek in het Waasland.”

Shopping |

Zot van planten en koffie? Eline Bohi ook! In september 2020 opende ze dan ook haar leuke winkel MOS en MOK, waar ze zowel de planten als de klanten verzorgt.

Eline Bohi is 28 jaar oud en baat haar zaak MOS en MOK in de Walburgstraat alleen uit. Gelukkig kon ze de voorbije maanden wel rekenen op enorm veel steun van familie en vrienden. Ze is geboren en getogen in Sint-Niklaas en studeerde na haar middelbare schooltijd psychologie aan de UGent. Na haar studies werkte ze een tijdje als psycholoog en dit combineerde ze het laatste jaar voor MOS en MOK met een halftijdse job in de horeca.

Het bleef echter kriebelen om een eigen zaak te hebben. In de winter van 2019 werden enkele losse ideeën en de liefde voor planten opeens een heel concreet plan. Na een afspraak bij de dienst ondernemen van Stad Sint-Niklaas ging de bal vervolgens vrij snel aan het rollen om de stap richting het ondernemerschap echt te zetten.

“De combinatie van kamerplantenwinkel en koffiebar is uniek in het Waasland”, legt Eline uit. “Ik probeer steeds een eigentijdse mix van planten aan te bieden, in verschillende formaten. Bij elke plant krijg je een specifiek verzorgingskaartje mee naar huis. Op zoek naar een heel specifieke plant? Ook dat kan, ik ga graag op zoek!”

“De planten komen van een Belgische plantenhandelaar en ook de meeste bloempotten zijn van Belgische merken. Voor de koffie ging ik aankloppen bij OR Coffee Roasters uit Westrem en de thee komt van bij Delicatessenzaak Van Poeck in Sint-Niklaas. Voor het kleine aanbod postkaartjes dat verkocht wordt in de zaak ga ik steeds op zoek naar Belgische illustratoren om hen de kans te geven hun ontwerpen in een fysieke zaak te kunnen verkopen.”

Het gebak dat in de zaak geserveerd wordt, maakt Eline met veel liefde en plezier zelf klaar en is ook verkrijgbaar op bestelling. Op verschillende momenten in het jaar is er ook aangepast gebak te verkrijgen. Ook nu kan je er ‘het MOS en MOK valentijnsgebak’ krijgen. Ziet er alvast heerlijk uit op de foto, niet? Je bestelling kan je tot minstens 2 werkdagen op voorhand doorgeven via info@mos-mok.be. 🥮

We wensen Eline nog veel succes met haar leuke concept!

Foto © Theia Beeldenmakers

Walburgstraat 2

9100 Sint-Niklaas