• Wat te doen
  • Weetjes

De mooiste wandelroute van 2020 passeert in Sint-Niklaas

Weetjes |

Wist je dat de ‘Streek-GR Waas- en Reynaertland’ in 2020 de eretitel ‘Wandelroute van het jaar’ won op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent? Het GR-pad is wel 175 km lang en loopt van Lokeren naar Hulst. Je kan het in beide richtingen afleggen en kan de route in één keer afwandelen of in verschillende trajecten opdelen. Handig om te weten is dat je langs wel acht treinstations passeert. Ideaal dus om je traject te splitsen!

In onze stad kom je de route tegen op de kerkwegels van Nieuwkerken, het centrum van Sint-Niklaas via het Pietje Waaspad en in Belsele, Puivelde en Sinaai. De stations van Nieuwkerken en Sint-Niklaas liggen op de route zelf, die van Sinaai en Belsele ietsje verderop. De wandelgids vol weetjes, tips en uitleg is maar liefst 134 pagina’s lang en kan je voor €15 kopen bij de toeristische dienst.

Eerdere winnaars van de ‘Wandelroute van het jaar’ zijn onder meer het Romeinse Limespad met 2.000 jaar geschiedenis (2019), het Groot-Frieslandpad (2017) en het Wandelnetwerk Pajottenland (2015).

Foto © Ontdek Sint-Niklaas