• Mijn Stek
  • Weetjes

De voormalige Vrije Technische Scholen werden woonproject De Vakschool

Weetjes |

Voor vele Sint-Niklazenaars was de site van de Vrije Technische Scholen een herkenningspunt in de stad. Jarenlang (meer dan 100!) volgden jongens er les en vormde de school een achtergrond waartegen vele herinneringen zich afspelen. Enkele jaren geleden ruimde de school dan toch plaats voor iets nieuws: een woonproject!

En toch verdwijnt die VTS-site niet volledig uit het geheugen. Het woonproject kreeg namelijk een zeer toepasselijke naam: De Vakschool. Zo zal men niet snel vergeten wat er zich op deze locatie ooit afspeelde. Maar dus, we willen nu wel graag weten wat er van die site geworden is!

De Vakschool omvat 63 nieuwe woongelegenheden en huisvest het symfonieorkest, de afdeling Pop-jazz en folk en de afdeling Woord van de  Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) van Sint-Niklaas. Interwaas vormde een van de oude schoolvleugels om tot een groot loftgebouw, dat 12 éénslaapkamerappartementen omvat. De appartementen hebben een oppervlakte van 56 tot 89m² en een ruim terras van 12 tot 23m² met zicht op groen. Ze worden semi-casco verkocht. Het E-peil situeert zich tussen E50 en E65. Verkoopprijzen vanaf 181.500 euro excl. 21% btw.

Wil je zelf ook wonen op zo’n geschiedenisrijke locatie met een mooie toekomst? Dat kan! De verkoop is al van start gegaan en er is al zo’n 25% verkocht. Meer informatie over de appartementen vind je hier.

Afbeelding © Interwaas