• Shopping

De Woldoeners: mindful brei(e)n dankzij nieuw boek

Shopping |

Kom jij ook zo tot rust wanneer je met je handen bezig bent? Door te breien of te haken, bijvoorbeeld? Dan ben je niet alleen! Volgens Pand Zestien zijn breien en haken dan ook niet zomaar een hype, maar diepgewortelde tradities. Ze zouden de sleutel tot mentale gezondheid in zich hebben. Met ‘De Woldoeners’ willen ze dit positieve effect delen met hun community, waarin handwerk een pad naar rust, plezier en daadkracht kan zijn voor wie tegenwind ervaart in het leven of die net een stapje voor wil zijn.

En dat delen, doen ze met hun gloednieuwe boek: ‘De Woldoeners’. Niet zomaar een breiboek dat bestaat uit leuke patronen en projecten. Nee, in ‘De Woldoeners vind je ook boeiende levensverhalen van woldoeners, interessante visies van experten, handige tips & tricks en praktisch bruikbare mindfulnessoefeningen van Steven Laureys.

Korte inhoud

“Breien en haken zijn niet zomaar een hype. Ze maken deel uit van een diepgewortelde traditie, die de sleutel tot mentale gezondheid in zich heeft. Wat yoga is voor sommigen, is handwerk voor anderen. Breien en haken hebben een effect op onze geest en onze emoties dat vergelijkbaar is met dat van mindfulness en meditatie. Handwerk helpt mensen beter om te gaan met stress, biedt veerkracht in moeilijke tijden en werkt preventief bij het zoeken naar een gezond mentaal evenwicht. Wie zich aan handwerk overgeeft is een echte woldoener, voor zichzelf én voor anderen.

In dit boek vertellen tal van woldoeners openhartig over de rol die handwerk speelt in hun leven. Experts op verschillende vlakken beschrijven wat breien en haken met je doen en waarom handwerk zo gezond is. Dirk De Wachter, Steven Laureys, Chantal Van Audenhove, Servaas Bingé, Jens Dendoncker, Eric Boydens en Lene Holmes Samsøe werkten actief mee aan dit inspirerende boek. Ontdek, samen met de woldoeners die jou voorgingen, hoe handwerk ook jou kan helpen!”

Koop jouw exemplaar voor €29,95 op de website van Pand Zestien.

Dr. Verdurmenstraat 16, 9100 Sint-Niklaas

Afbeelding © Pand Zestien