• Eten en drinken
  • Shopping
  • Weetjes

Dit zijn de winnaars van de Prijzen van de Economie 2021!

Weetjes |

Gisteravond vond al voor de achtste keer de Avond van de Economie plaats. Hét netwerkmoment voor ondernemers van Sint-Niklaas, met als hoogtepunt de uitreiking vna de Prijzen van de Economie. Met deze prijzen wordt hulde gebracht aan de lokale economische spelers en worden de troeven van de stad positief belicht.

De prijzen werden uitgereikt in vier categorieën: starter, retailer, horecazaak en bedrijf van het jaar. Alle ondernemers en inwoners konden hun favoriete zaak nomineren, waarna een professionele jury zich over de kandidaten zou buigen. De winnaars werden gekozen door vertegenwoordigers van Stad Sint-Niklaas, Centrummanagement Sint-Niklaas, Unizo Oost-Vlaanderen, VoKa Antwerpen-Waasland, Horeca Vlaanderen, BePaSin, Bedrijvenparkvereniging Sint-Niklaas en de financiële instellingen. De kandidaten werden geëvalueerd op basis van verschillende selectiecriteria:

  • Innovatief en onderscheidend karakter
  • Tewerkstelling en personeelsbeleid
  • Lokale verankering en bijdrage aan het beleid van de stad
  • Sint-Niklaas bovenlokaal op de kaart zetten
  • Duurzame bedrijfsvoering

De winnaars van 2021

En gisteren was het eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaars!

De prijs voor Starter van het Jaar gaat dit jaar naar Eline Bohi van Mos en Mok. Zij combineert in haar concept een winkel voor kamerplanten met een hippe koffiebar.

De prijs voor Retailer van het Jaar gaat naar Thomas Vercauteren (op de foto) van de plezante spelletjeswinkel Brood en Spelen. Hij kon de jury overtuigen met zijn creatief retailconcept dat mensen bij elkaar brengt.

De volgende prijs, Horecazaak van het Jaar, werd weggekaapt door Kasteel Walburg. Deze zaak is dan ook een vaste waarde in het horecalandschap en staat voor kwaliteit in de keuken. Bovendien zijn talloze blikvangers van de stad in het interieur verwerkt!

De laatste prijs is de prijs voor het Bedrijf van het Jaar. Deze is dit jaar voor De Wilde Kaasrijperij. De prijs vertoeft er in het goede gezelschap van vijf opeenvolgende World Cheese Awards!

Vier zaken dus, die zeker een bezoekje waard zijn! Maar er zijn ook nog zoveel andere zaken om te ontdekken in Sint-Niklaas. Het krioelt hier van het ondernemend talent en daar mogen we trots op zijn. Proficiat aan alle winnaars!

Afbeelding © Ondernemen in Sint-Niklaas