• Weetjes

Een koninklijke toets in Sint-Niklaas

Weetjes |

Wie een beetje bekend is met Dancing With The Stars, heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg al zien stralen op de dansvloer, of weet op z’n minst dat ze één van de bekende deelnemers van dit seizoen is. Zo heeft Play4 een koninklijke toets kunnen geven aan het programma, maar ook Sint-Niklaas beschikt over zo’n koninklijke toets in de stad!

In de tuin van het Welzijnshuis in de Abingdonstraat in Sint-Niklaas is al meer dan een jaar, sinds oktober 2020, het kunstwerk ‘Ageless Love’ te bewonderen, van de hand van prinses Delphine. Het beeld werd gemaakt in opdracht van Kunst in de Stad vzw en werd vervaardigd uit staal, dat door de tijd heen roest, maar niet vergaat. Dat sluit dan ook nauw aan bij het begrip ‘ageless’. ‘Love’ is dan weer een begrip dat wel vaker voorkomt in de werken van de kunstenares.

Het monument wil een oproep zijn naar alle zorgverleners, familieleden en bezoekers van de site. Het kunstwerk van Delphine staat hier op de juiste plaats, op het juiste moment. Staal wordt liefde, warme liefde. Groots en tijdloos. Ageless love. – Stad Sint-Niklaas

Afbeelding © Fien Pieters