• Wat te doen

Een magische wandeling door mooie dromen

Wat te doen |

Je hebt misschien al eens geproefd van enkele van de leuke activiteiten die Sint-Niklaas Wintert te bieden heeft. Schaatsen op de ijspiste bijvoorbeeld, of een bezoek aan de winterfoor en de feestmarkt of kerstcadeautjes bijeensprokkelen tijdens de winkelzondagen. Heb je ook de Magische Droomwandeling al eens geprobeerd?

Zusjes Emma en Sarah nemen jullie na bedtijd mee in hun droom, te starten vanop de Grote Markt. De licht- en geluidsinstallaties langs een parcours van ongeveer 3 km lang maken er een adembenemende ervaring van voor jong en oud, alsof je droomt met open ogen. 🤩

De droom neemt de zusjes en alle bezoekers mee naar het brugje in het Stadspark, het torentje van Kasteel Walburg, een feeëriek ballenbad in de Stationsstraat en een dansvloer in het park van het Mercatormuseum in de Zamanstraat. Voortdurend zweef je tussen droom en werkelijkheid. Via een selfiespot op de Houtbriel kom je aan het op het Castrohof. En zoals elk goed verhaal heeft ook deze mooie droom een echt hoogtepunt: een impressionante lichttunnel van wel 20 meter lang!

Op het einde krijg je een lekker winters drankje aangeboden, in ruil voor jouw eigen mooie dromen. Vanaf 20 december kan een stickervel in jouw brievenbus vallen – als je op grondgebied Sint-Niklaas woont. Daarop schrijf je jouw droom. Het drankje krijg je wanneer je op het einde van de Droomwandeling jouw sticker toont en de achterkant afgeeft. Je mooie droom mag je op het stickerpaneel delen met iedereen!

Dit sluitstuk van de Droomwandeling is ook de aftrap van een campagne rond stadsfierheid. Een selectie aan Sint-Niklazenaars die hun droom ook echt najagen en realiseren wordt er in de kijker gezet door middel van fotopanelen. Maar ze zijn met nog veel meer, want Sint-Niklaas barst van het talent. Je ontdekt alle gezichten op www.sint-niklaas.be/fier.

Volg de wandeling nog tot en met 9 januari!