• Shopping

Fietsbibliotheek ‘Op Wielekes’ opent in april in Sint-Niklaas

Shopping |

Wist je dat er zoiets bestaat als een fietsbibliotheek? Bij ‘Op Wielekes Sint-Niklaas’ betaal je als ouder jaarlijks lidgeld en kan je kleintje (van 3 tot 12 jaar) vervolgens een fiets lenen. Hoe zalig is dat! Tijdens dat jaar de fiets omruilen voor een andere model, maat of kleur? Dat is ook allemaal mogelijk.

Het principe bestaat al in veel steden en vanaf 14 april 2021 kunnen we er ook in Sint-Niklaas van genieten. Het initiatief is goed voor de portemonnee en nog eens erg ecologisch. Je zal ‘Op Wielekes’ terugvinden in fietsenstalling De Bareel, aan het station van Sint-Niklaas. Elke woensdagmiddag en zaterdagvoormiddag kan je hen een bezoekje brengen.

Wil je zelf een kinderfiets in goede staat schenken aan de Fietsbib? Top! Je maakt er terug een kindje blij mee én je krijgt bovendien ook een jaarabonnement in ruil.

P.S. ‘Op Wielekes Sint-Niklaas’ is nog op zoek naar vrijwilligers! Is het iets voor jou? Volg dan het online infomoment op 31 maart om 19.30u. Inschrijven kan via http://bit.ly/opwielekessintniklaas.

Foto © Op Wielekes