• Eten en drinken

Frank startte de eerste echte desembakkerij in Sint-Niklaas

Eten en drinken |

In het pand van het voormalige Hotel des Arcades op de hoek van de Mercatorstraat en het Stationsplein startte Frank Van Hecke eind december 2020 met een nieuwe bakkerij. Daarmee was zijn carrièreswitch van vastgoedmakelaar naar bakker een feit en kreeg Sint-Niklaas er de eerste echte desembakkerij in de regio bij!

Het gebouw van De Bakkerij heeft al meerdere functies gekend (net zoals Frank zelf dus eigenlijk). Het was heel vroeger een hotel met restaurant en het was ook jarenlang een textielgroothandel met opschrift ‘Kleeder magazijn’. Daarna volgden onder meer een kledingwinkel, het gebouw van de liberale vakbond en nu vind je er dus een desembakkerij!

Frank Van Hecke is 48 en was vijftien jaar lang vastgoedmakelaar. Samen met zijn echtgenote Stephanie Walckiers gooit hij het nu over een andere (lekkere) boeg. De bakkerservaring zelf heeft Frank opgedaan bij een avondopleiding en dankzij enkele stages. In zijn bakkerij vind je vooral nicheproducten zoals desembrood. Een leuk detail is dat alle producten gemaakt worden zonder toevoegingen en dus hun pure smaak behouden. De bakkerij is elke dag open van 9u tot 17.30u, behalve op zaterdag (open tot 13u) en de sluitingsdagen zondag en maandag.

Wij wensen Frank en Stephanie alvast veel succes in hun nieuwe avontuur!

Foto © De Bakkerij

🍞 Stationsplein 31B, Sint-Niklaas