• Wat te doen

Het #9100buitenspeelfestival komt eraan

Wat te doen |

Dit jaar wordt de buitenspeeldag in Sint-Niklaas uitbundig gevierd met een meerdaagse editie. Van woensdag 21 april (de 14de buitenspeeldag) tot en met zondag 2 mei wordt Sint-Niklaas een nog leukere kinderstad dankzij het #9100buitenspeelfestival.

Kinderen in Sint-Niklaas krijgen binnenkort anderhalve week lang de kans om te ravotten dankzij de 9100buitenspeeltochtjes. Het #9100buitenspeelfestival bestaat uit verschillende spelletjes die gebundeld werden op een kaart. In totaal zijn er zeven wandellussen vol spel- en sporttips. De lussen passeren op verschillende plaatsen en pleintjes in Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Belsele en Sinaai.

Je kan de zeven lussen afleggen met de fiets of te voet. Bovendien hoef je de lussen zelf niet te volgen, want je kan ook gewoon een plaats uitkiezen vanop de kaart zelf. De opdrachtjes vind je op de borden. Vergeet zeker je smartphone niet, want af en toe kom je ook een QR-code tegen!

Dankzij de 9100buitenspeeltochtjes leren de kinderen hoe je nu eigenlijk buiten kan spelen en leer je misschien zelfs nieuwe plekjes kennen. Benieuwd naar het #9100buitenspeelfestival? Neem dan een kijkje op de kaart via http://bit.ly/9100buitenspeelfestival.

Foto © Stad Sint-Niklaas