• Weetjes

Het Binnenwerk: van textielfabriek naar hippe atelierruimte

Weetjes |

De voormalige textielfabriek en pand van auto-onderdelen Duportail in de Lindenstraat kreeg recent een nieuwe invulling. Ondernemers Tine Drieghe en Maarten De Cauwer hebben er namelijk een unieke ruimte opgericht voor creatieve Sint-Niklazenaren.

Je zag het misschien al passeren tijdens Surround the Sound: Sint-Niklaas heeft er een nieuwe hippe locatie bij. Het Binnenwerk is een combinatie van atelierruimtes en evenementlocatie en je vindt er binnenkort ook de werking van vzw OJC Het Kompas. Op het gelijkvloers zit al een tijdje de handelszaak Electromania, maar de bovenverdieping moest nog ingevuld worden. Die telt 6 ateliers, een aparte vleugel voor vzw OJC Het Kompas en een grote ruimte genaamd ‘De Kathedraal’. Tine en Maarten behielden bewust het karakter en de rijke geschiedenis van het pand.

“We willen hier een mooie mix van verschillende creatieve ondernemers huisvesten”, leggen Tine en Maarten uit. “We denken aan juweel- of modeontwerpers, kunstenaars, vrienden die een ruimte zoeken voor hun creatieve hobby en zijn er van overtuigd dat pakweg een kinesist of fotostudio ook zeker in het geheel kunnen passen.”

Wil je een atelier huren of gewoon meer te weten komen over deze hippe locatie? Neem dan een kijkje op http://bit.ly/hetbinnenwerk.

Lindenstraat 80
9100 Sint-Niklaas