• Shopping

Het MoNUment: van viswinkel en confectiezaak tot coworkingruimtes

Shopping |

Het pand op de hoek van de Regentiestraat en de Truweelstraat heeft al een lange handelsgeschiedenis. Voor 1960 was het gebouw eigendom van een brouwer uit Tielrode. Die verhuurde de grond met het oude gebouw en de huurders hielden er een viswinkel open. In 1960 werd het pand vervolgens gekocht door Leon Van Moeseke en Elza Soetens. Zij hielden de confectiezaak Huis Terry (sinds 1939) open op het Klein Hulst en verhuisden de zaak naar de nieuwe locatie. Architect Fernand M.L.J. Weyers ontwierp het nieuw gebouw voor de zaak, dat er nu nog steeds staat.

Leon en Elza runden de winkel en werden bijgestaan door hun dochter Monique. Zij nam de zaak vervolgens over en zou de zaak nog openhouden tot 1997. Daarna werd het pand enkele jaren verhuurd tot de kleindochter er als derde generatie een winkel startte. Bij Het MoNUment vind je allerlei geschenken, kaarten, boeken en hebbedingen. Ook zin en beleving zijn er enorm belangrijk.

De winkel was vroeger opgedeeld in een winkel en vier belevingskamers: een geschenkenkamer, kinderkamer, troostkamer en themakamer. In september 2020 werd de indeling veranderd om ruimte te maken voor enkele coworkingruimtes. De winkel zelf bestaat nu uit de gelijkvloers en de eerste verdieping. Op de tweede verdieping zijn er nu drie werkruimtes, waarvan een verhuurd, een te huur en een in opbouw. Therapeute Karen Vandenbranden heeft er alvast haar praktijk in ondergebracht.

Wil je de winkel bezoeken? Boek dan een afspraak via info@hetmonument.be of 0499 37 76 47.

P.S. Het zijn spannende tijden voor de winkel, want de nieuwe website en webshop zijn volop in de maak!

📍 Regentiestraat 82, 9100 Sint-Niklaas

Foto © Het MoNUment