• Eten en drinken

IJs uit Sint-Niklaas met Filipijnse invloeden

Eten en drinken |

IJs uit ons eigen Sint-Niklaas met Filipijnse invloeden? Het klinkt misschien onbestaande, maar dat is het niet. Bij Sorbetes ni Manong Jelle combineren ze ijs met authentieke Aziatische smaken.

De ambachtelijke ijszaak Sorbetes ni Manong Jelle wordt uitgebaat door Jelle Bories en zijn Filipijnse echtgenote Kamille Rodriguez. Ze startten de zaak net op in de Ververijstraat en werken er momenteel enkel op bestelling. In de toekomst willen Jelle en Kamille graag aan de slag gaan met een scheptoog en een ijskar of zelfs een eigen ijssalon openen, maar voorlopig wordt elke bestelling dus à la minute gemaakt op aanvraag.

Jelle Bories wou naar eigen zeggen een origineel, eigen product op de markt brengen. Hij werkte vroeger als patissier in een industriële bakkerij, maar wilde een stapje verder gaan. Samen met Kamille besloot hij dan ook om hun eigen ijszaak op te starten. Kamille combineert de zaak momenteel met haar deeltijds job als verpleegster bij AZ Nikolaas en dient als inspiratie voor Jelle. De Filipijnse voedingscultuur wordt gebruikt als basis voor het verse ijs en de ijstaarten. Jelle en Kamille houden er dan ook van om nieuwe combinaties en presentaties te creëren.

Bestel je ijs bij Sorbetes ni Manong Jelle? Dan geldt er gratis levering in heel Sint-Niklaas. Voor leveringen in het Waasland en regio Antwerpen/Gent rekenen ze €3 leverkosten aan. Wij zijn wel eens benieuwd om de smaken Green Matcha, Maja Blanca en Halo Halo uit te proberen. 😋

We wensen Jelle en Kamille heel veel succes met hun nieuwe zaak!