• Eten en drinken
  • Shopping

Leo De Clercq is 93 jaar en al 67 jaar aan het werk in wijn- en likeurenhandel

Shopping |

Sommige mensen dromen van op pensioen gaan, anderen houden zo veel van hun werk dat ze niet van ophouden weten. Zo ook Leo De Clercq van de drankwinkel aan de Zamanstraat 2. 93 jaar is hij ondertussen, maar hij staat nog altijd met veel plezier in zijn winkel.

In 1954 nam Leo de winkel samen met zijn vrouw Huguette Sablon over van zijn ouders. Daarmee werd hij de derde generatie in zijn familie die de drankenhandel openhield. Grootvader Alphonse De Clercq startte het familieverhaal in 1880, toen nog in de Walburgstraat. Vanaf 1906 verhuisde de winkel naar de huidige locatie in de Zamanstraat en in 1917 startte de tweede generatie in de zaak. Een vierde generatie zal er niet komen, want Leo is de laatste van de familie die de winkel openhoudt.

Als je binnenstapt in de winkel, zou je denken dat je terug bent gegaan in de tijd. Het interieur is namelijk nog authentiek en dateert deels uit 1905 en deels uit de jaren 70. Je vindt er bovendien ook specialiteiten van vroeger die je bijna nergens anders meer kan kopen! Zeker een bezoekje waard, volgens ons. 👌

Foto © Wijn- en likeuren De Clercq Leo