• Weetjes

Nieuwe groene stadswijk in aanbouw in Sint-Niklaas

Weetjes |
  • #ad

Stad Sint-Niklaas zet volop in op groene en ecologische initiatieven. Na het nieuwe tiny forest ‘Wonderwoud’ bouwt de stad ook aan een nieuwe duurzame woonwijk. De wijk is een verderzetting van de bestaande Clementwijk.

Wie af en toe al eens gaat wandelen, heeft de Clementwijk misschien al eens op hun lijstje gezet van verrassende natuurplekjes in Sint-Niklaas. In de wijk vind je namelijk heel wat groen en waterpartijen. De bestaande wijk wordt uitgebreid met een groene, duurzame woonwijk, Clementwijk².

De werken worden in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase komen er 400 energiezuinige woningen die volop in aanbouw zijn en een park, dat momenteel al gerealiseerd is. In de tweede fase worden de woningen uitgebreid naar 700. Bovendien zal de wijk ook een school, kinderopvang, buurtwinkel en andere collectieve voorzieningen omvatten. Daarnaast zal je in de autoluwe woonwijk ook speel- en leefstraten vinden.

Momenteel verkoopt stad Sint-Niklaas in totaal 24 percelen bouwgrond in de wijk. Daarvan zijn er al 13 verkocht en ook de eerste woningen zijn al in aanbouw. De andere loten zijn nog te koop en zijn minstens 140 m² groot. Bovendien bevatten ze elk een privétuin, collectieve groenzone en parkeerplaats. Is je interesse gewekt? Stuur dan een mailtje naar patrimonium@sint-niklaas.be of bezoek de website via http://bit.ly/clementwijksintniklaas.

#sintniklaas #lovelocal #ad #clementwijk