• Wat te doen

Ontdek de geschiedenis van België in 100 oude kaarten in het Mercatormuseum

Wat te doen |

Binnenkort verschijnt er bij Uitgeverij Lannoo een nieuw luxueus naslagwerk: De geschiedenis van België in 100 oude kaarten. 400 pagina’s aan historische kaarten van België die onze geschiedenis illustreren. En laat ons in Sint-Niklaas nu net hét museum van kaarten en atlassen hebben, waar de gelijknamige tentoonstelling op 30 oktober van start zal gaan!

Van 30 oktober tot 19 december kan je in het Mercatormuseum kennismaken met de kaarten uit het boek. Bij iedere kaart zal je het nodige woordje uitleg krijgen. Langs de wand zal je een visueel aantrekkelijke kijkwijzer vinden en een veertigtal originele stukken, uitgekozen door de auteurs van het boek. De tentoonstelling zal je ook veel meer vertellen, dan wat je in het boek leest.

België ontstond pas in de jaren ‘30 van de 19e eeuw, maar de kaarten keren nog verder terug in de tijd. Zo tonen ze jou hoe ons grondgebied eruit zag in de 16e eeuw. Je kan je verwachten aan kaarten van verschillende grote namen in de cartografie, waaronder de bekende Ferrariskaart!

Reserveer jouw tickets op de website van de stedelijke musea! Wist je trouwens dat een bezoek aan deze tentoonstelling gratis is voor wie een museumpas heeft? Met een museumpas bezoek je een jaar lang meer dan 200 musea en tentoonstellingen voor slechts €59 en geniet je van tal van voordelen! Koop jouw museumpas op https://www.museumpassmusees.be/nl.

📍 30 oktober tot 19 december 2021, Mercatormuseum, Zamanstraat 49

Afbeelding © Lannoo – SteM Sint-Niklaas