• Wat te doen

Ontdek het leven van de Sinaaise componist Edgard Tinel

Wat te doen |

Wist je dat je elke laatste zondag van de maand in het zomerseizoen (april tot en met oktober) gratis het Edgar Tinelmuseum in Sinaai kan bezoeken? Het museum is gelegen op de eerste verdieping van het geboortehuis van de pianist.

Edgard Tinel leefde voornamelijk in de 19e eeuw. De eenvoudige dorpsjongen uit Sinaai werd tijdens zijn leven een virtuoos pianist en behoorde tot de top van de muziekwereld in België. Het is dan ook niet meer dan normaal dat zijn muzikale erfenis bewaard wordt.

De basis voor het Edgar Tinelmuseum werd eigenlijk al kort na het overlijden van de componist in 1912 gelegd. Heel wat documenten werden bewaard en vanaf 1931 jaarlijks tentoongesteld tijdens de Tinelfeesten. Vanaf 1963 kreeg het museum een permanent karakter. Twee lokalen op het gelijkvloers van het geboortehuis van Tinel werden ingepalmd voor een permanente tentoonstelling. In 1992 verhuisde het museumgedeelte vervolgens naar de eerste verdieping.

Wil je het museum een bezoekje brengen? Dan kan je er elke laatste zondag van april t.e.m. oktober terecht van 14.30u tot 17u of na afspraak via 03 772 39 27.

📍 Edgar Tinelstraat 33, 9112 Sinaai

Foto © Edgar Tinelmuseum