• Shopping

Ontdek het nieuwe shoppingwalhalla van Timmermans 2.0

Shopping |

Hela, wat beweegt daar in de stad?! Gevestigde waarde Timmermans trok na vele jaren de deuren van de winkel in hartje Sint-Niklaas definitief achter zich dicht. Maar geen paniek! Net buiten het centrum opende de vijfde generatie op 21 oktober de deuren van de nieuwe vestiging van Timmermans 2.0: een shoppingwalhalla dat een multi-zintuiglijke winkelervaring biedt aan zowel hippe twintigers als trendy senioren. Zo, dat is nog eens een manier om je 145-jarig bestaan te vieren!

Met tweelingzussen Carole en Justine Timmermans is het familiebedrijf aan haar vijfde generatie zaakvoerders toe. Betovergrootvader Adolph Timmermans begon deze zaak in 1875 in de Nieuwstraat als schoenmakersbedrijf voor de betere burgerij. Onder overgrootvader Leon, grootvader Marcel en papa Marc kende het bedrijf verschillende uitbreidingen en verhuizen en kon het uitgroeien tot de bloeiende zaak die het vandaag is. Wist je trouwens dat ook de filialen van Tims tot dit familiebedrijf behoren? Waar Timmermans kwaliteitsvolle high-end merken aanbiedt, richt Tims zich binnen dezelfde sector eerder op het middensegment met meer budgetvriendelijke artikelen.

Ontdek het nieuwe interieur

Onder de vijfde generatie kent Timmermans dus nog een verhuis. Naar de Nieuwe Baan 135, net buiten het centrum deze keer. Hierdoor kan de zaak haar klanten meer parkeergelegenheid aanbieden, naast de ultieme winkelervaring in de prachtig ingerichte nieuwe winkel. Het voormalige pand werd gerenoveerd in samenwerking met het Antwerpse design agency ‘We Want More’ en heeft langs de buitenkant een coole, industriële uitstraling. Binnen in de winkel werd gegaan voor een authentiek concept en een indeling van de winkel volgens de vier natuurelementen: aarde, water, lucht en vuur. Dit kader biedt de mogelijkheid om ieder artikel volledig tot zijn recht te laten komen en echt in de schijnwerpers te kunnen zetten!

Sinds de start als schoenwinkel is het aanbod in Timmermans flink toegenomen. Tegenwoordig vind je er naast schoenen ook lederwaren, kledij, accessoires, reis- en kantoorartikelen in de hogere prijsklasse. Duurzaamheid is voor elk product in de winkel een constante. Er worden ook regelmatig nieuwe merken toegevoegd aan de collectie, om een frisse wind te doen waaien. Maar daar gaan ze niet licht over!

Alvorens een nieuw merk aan te kopen, maken we steeds de denkoefening waar we dit in de winkel kunnen plaatsen en of we de juiste achtergrond aan het merk kunnen geven om het in onze winkel tot zijn recht te laten komen. Afhankelijk daarvan maken we keuzes in het aankoopproces. We varen onze eigen koers en gaan op zoek naar producten die passen in ons verhaal. Hierdoor proberen we ons in het moeilijke retail landschap van vandaag te differentiëren ten opzichte van de concurrentie.

Heb jij de nieuwe winkel al kunnen bewonderen? De winkel is elke weekdag open tussen 10.00 en 18.00u, behalve op maandag van 14.00u tot 18.00u en op zondag van 10.00u tot 13.00u.

📍 Nieuwe Baan 135

Afbeelding © Timmermans