• Wat te doen

Ontdek wat er op Open Monumentendag te beleven valt in jouw buurt

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt?

Sint-Niklaas zet het 150-jarig bestaan van de spoorlijn tussen Mechelen en Terneuzen in de kijker met rondleidingen voor het publiek. Deze verbinding was namelijk van groot belang voor Sint-Niklaas, aangezien het onderhoud en de modernisering van de rijtuigen en stoomlocomotieven hier gebeurden. De verbinding zorgde ook voor een grote economische vooruitgang.

De spoorverbinding is niet het enige historische monument dat de deuren openzet voor het grote publiek. Je kan ook een bezoek brengen aan de 800 jaar oude Sint-Nikolaaskerk en in de Witte Molen, gebouwd in 1696, geven molenaars je uitleg en demonstraties.

Mag het wat moderner? Je kan ook een bezoek brengen aan de Paterskerk, die volledig gerenoveerd is, of een uitstapje plannen naar het nieuwe gemeentepark in Nieuwkerken. Er is ook een wandeling uitgestippeld door de stadskern. Om de vernieuwing van de stad in de kijker te zetten, voert deze wandeling je langs verschillende bouwwerven, waar historische panden gerestaureerd worden.

Het volledige activiteitenprogramma vind je hier.

Veel plezier!

© Open Monumentendag