• Wat te doen

Pop-uptentoonstelling ‘Made in Sinnekloas’ toont creaties van modestudenten uit Sint-Niklaas

Wat te doen |

Hippe vogels weten het vast al langer: breien is niet alleen voor oude mensen. Op zondag 26 september is het Dag van den Brei en dit jaar wordt deze dag het startschot van de pop-uptentoonstelling ‘Made in Sinnekloas’ in het Stedelijk Museum, die tot 17 oktober zal lopen.

In het breiatelier kan je nog steeds werkende oude en nieuwere breimachines bewonderen. Studenten en ondernemers kunnen deze machines onder begeleiding van het museum gebruiken, om er prachtige breiwerken mee te maken. De tentoonstelling zal dan ook creaties van modestudenten uit Sint-Niklaas in de schijnwerpers plaatsen.

De werken zijn te bezichtigen in het breiatelier in de Zwijgershoek 14, tussen de vaste opstelling over de geschiedenis van de breinijverheid. Deze zondag, op Dag van den Brei is de tentoonstelling gratis te bezoeken in de Zwijgershoek. Daarna betaal je de normale toegangsprijs tot het museum.

Kom jij wel vaker eens een museum bezoeken? Dan hebben we nog een tip! Met de museumpas kan je voor slechts €59 één jaar lang de vaste collecties en tijdelijke expo’s van meer dan 200 musea gratis of met een grote korting bezoeken. Bestel jouw museumpas hier.

Afbeelding © SteM / Louis Kerckhof – collectie Nanook Cools