• Eten en drinken
  • Shopping

Totaalconcept van Yana en Stefanie combineert soulfoodbites, kunst en huisgemaakte delicatessen

Shopping |

Sinds eind 2020 vind je in de Nieuwstraat een delicatessenwinkel, kunstgalerij en soulfoodbar onder één dak. Zaakvoerders Yana De Beer en Stefanie Peeters omschrijven het zelf als een “culinaire, Belgische tapasbar”. Ben jij er ook zo Ondersteboven van?

In de nieuwe zaak Ondersteboven vind je soulfoodbites, kunst en huisgemaakte delicatessen. Op je bord krijg je enkel huisbereide gerechten die met dagverse producten en delicatessen worden gemaakt. Je bord stel je zelf samen met vier verschillende kleine gerechtjes, de ‘soulfoodbites’. Het is dus ook een foodsharingrestaurant! De delicatessen kan je kopen in de soulfoodbar. Je hebt keuze uit onder meer zelfgemaakte oliën met diverse kruiden en smaakmakers, feta provincial met olijven en verschillende tapenades en pesto's.

Jonge kunstenaars krijgen bovendien de kans om hun werk tentoon te stellen in het totaalconcept. Stefanie is zelf ook kunstenaar. Naast kunstzinnige gerechten bereiden als souschef van Yana houdt ze zich namelijk ook bezig met schilderen. Daarbij gebruikt ze geen penseel, maar wel een paletmes. Ze schildert vooral abstracte 3D-schilderingen, maar ook candela’s krijgen een make-over. Ook Yana heeft de smaak van de kunst te pakken. Ze volgde vroeger een kunstopleiding en schilderde haar eigen sharing-planken. Tijdens het koken houdt ze er dan ook van om haar creativiteit de vrije loop te laten.

P.S. Wij zijn ook fan van de mascotte van de zaak: Gerard de Giraf!

📍 Nieuwstraat 2, 9100 Sint-Niklaas

Foto © Ondersteboven