• Eten en drinken

Tournée Minérale vliegt voorbij met deze alcoholvrije dranken!

Eten en drinken |

Het is weer zover: Tournée Minérale. Doe jij ook mee, maar ben je nog op zoek naar een geschikt alcoholvrij drankje? Dan kunnen Carl Timmermans en Sabine Bauwens van PERRON 47 je zeker verder helpen!

Sabine en Carl houden samen met Felix de winkels PERRON 87 en PERRON 47 in de Stationsstraat open. Dat eerste is een concept store en de laatste is de bijhorende Lifestyle Store. PERRON 47 valt meteen op in het straatbeeld, want dat is sinds november 2020 een ‘Perron-o-maat’. De etalage ziet eruit als een drankautomaat en stelt je in staat om je artikelen via sms te bestellen. De instructies staan op de etalage zelf en maken window shopping een evidentie. Tussen de leuke hebbedingen en geschenken vind je in die ‘drankautomaat’ dus ook enkele alcoholvrije drankjes.

NONA June is een non-alcoholisch alternatief voor gin. Geen mierzoete toestanden dus! Charlotte ontwierp haar drankje oorspronkelijk in de living, haar laboratorium van dienst. Daar maakte ze haar alcoholvrije gin met maar liefst negen gedistilleerde kruiden, vandaar ook de naam. Leuk om te weten: bij het maken van de spirit kon Charlotte beroep doen op verschillende topchefs en sommeliers voor feedback.

GIMBER werd dan weer opgericht door Dimitri, een producent van animatieseries. Hij vond het aanbod alcoholvrije drankjes teleurstellend en dus besloot hij om zelf iets te creëren. Na heel wat probeersels kwam hij op een dag in november 2017 tot een heerlijk drankje. Zelf omschrijft hij het moment als volgt: “Ik voelde me net als Willy Wonka, maar dan zonder gekke kinderen. Langzaam maar zeker breidde zijn succes uit naar zjin vrienden, de klanten van zijn vrouw in haar decoratiewinkel, … en nu zouden zelfs onze Belgische piloten op langeafstandsvluchten het drankje drinken! GIMBER is een biologisch drankje en bestaat voor 38% uit gember.

Is je interesse gewekt? Breng dan eens een bezoekje aan de winkel of bestel de dranken gewoon online via http://bit.ly/perron47alcoholvrij. 👈

Foto © PERRON 47

Stationsstraat 47
9100 Sint-Niklaas