• Wat te doen

Trek de Sint-Niklase natuur in, natuurlijk!

Wat te doen |

Op het grondgebied van Sint-Niklaas vind je niet alleen mooie gebouwen, je komt er ook heel wat mooie natuurplekjes tegen. Ideaal om te ontspannen en je uit te leven. Ook voor kinderen is het geweldig om hun energie kwijt te kunnen. 🌿

Hou je ervan om met je kinderen de natuur in te trekken? Dan vinden wij deze pareltjes zeker eens de moeite waard om te ontdekken of opnieuw te bezoeken: De Fondatie van Boudelo, de Clementwijk, Stadsbos Puytvoetbos, Mierennest, het Patersbos en het Parkbos Nieuwkerken. Afsluiten doen we met enkele leuke weetjes over deze stukjes Sint-Niklase natuur:

🌳 Wil je een mooi zicht hebben op de Fondatie van Boudelo? Ga dan op zoek naar de kijktoren van 8 meter hoogte langs de Liniedreef!

🌳 De Fondatie van Boudelo is ook de enige plaats in Vlaanderen waar je nog de mopsvleermuis kan vinden!

🌳 In het avontuurlijk speelbos bij de wijk Mierennest kunnen kinderen zich volledig uitleven dankzij onder meer de speelheuvels.

🌳 Het Parkbos Nieuwkerken is een nieuw stukje natuur in Nieuwkerken-Waas tussen Wallenhofwijk, Nieuwkerkenstraat en Pastorijstraat. Zeker het ontdekken waard!

Welke weetjes kan jij ons nog vertellen over de Sint-Niklase natuur? 🍂

Foto (Clementwijk) © Sweco Belgium