• Weetjes

Vergeet je jouw 10.000 stappen niet?

Weetjes |

Heb jij al gehoord van de nieuwe campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ gehoord? Misschien heb je op sommige plekken in de stad al verschillende groene affiches gezien, die jou vertellen waarom de stappen zo belangrijk zijn. Ook stad Sint-Niklaas neemt namelijk deel aan de campagne. Verschillende inwoners hebben zich op de site van de campagne al aangemeld en aangesloten bij een groep. Samen kan je dan zoveel mogelijk stappen zetten.

Beweging is belangrijk voor iedereen. Door genoeg te bewegen, bereik je een betere gezondheid, voel je je beter in je vel, slaap je beter en heb je meer sociaal contact. Bovendien zorg je ook voor minder vervuiling en lawaai door auto’s én maak je buurten en straten leefbaarder. Meer dan genoeg redenen dus, om de auto te laten staan voor de kortere afstanden. Ga eens te voet! De wetenschap toonde aan dat 10.000 stappen, gespreid over de dag, je gezondheid fundamenteel kunnen verbeteren. Dus ook zonder intensief sporten. Voor 65+’ers is de richtlijn eerder 8.000 stappen per dag.

Hoe kan je meedoen?

Meer stappen zetten, dat is ook helemaal niet moeilijk of duur! Je doet het overal. En elke stap telt, ook wanneer je je even naar de brievenbus, WC of naar de buren verplaatst. Om jou aan te sporen nog vaker te wandelen naar je bestemming, verschijnt in de stad ook stappensignalisatie. Dit zijn wegwijzers die de afstanden weergeven in aantal stappen.

Tel jouw stappen via een stappenteller, activity tracker of een app op je smartphone, en registreer jouw aantal stappen op de site van 10.000 stappen. Forceer jezelf zeker niet, maar stel haalbare doelen om meer te bewegen. Ben je helemaal enthousiast en wil je anderen motiveren om deel te nemen? Hang zelf ook een affiche aan je raam, kies jouw favoriet hier of haal ze op in Sinbad, de sporthallen of bij de dienst OCV/Sport in de Cipierage.

De campagne is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. De komende vier jaar zal Sint-Niklaas zich mee inzetten om stap voor stap voor meer beweging in de buurten te zorgen.

Afbeelding © Jadson Thomas