• Shopping

Vier generaties juwelen en horloges in Sint-Niklaas

Shopping |

Met drie filialen in winkelcentra en al de vierde generatie in juwelen en horloges is de naam Jan Maes een waar begrip geworden in Sint-Niklaas. De juwelier biedt zowel de nieuwste modetrends als tijdloze en klassieke elegantie. De collectie in Sint-Niklaas bestaat uit wel 90 merken en wordt zorgvuldig uitgekozen door zaakvoerster An Maes.

Het verhaal van Jan Maes start vanuit een groothandel in goud. Die werd opengehouden door grootvader Jan Maes. Hij vormt de eerste generatie en runde zijn zaak tot 1958. Al die expertise leidt tot een eerste juwelierswinkel waar zoon Jan al snel uurwerkmaker wordt. In 1986 opent die laatste een nieuw filiaal in het Koopcentrum van Sint-Niklaas met dochter An Maes. Daarna is het Wijnegem Shopping Center aan de beurt. Vanaf 1997 leiden An en echtgenoot Patrick (zie foto) samen de winkel. In 1999 komt er een tweede winkel in Sint-Niklaas, Maes on Time.

Wanneer het Koopcentrum in 2002 vernieuwd wordt, verkoopt Jan zijn juwelen negen maanden lang in een tentendorp, samen met de andere handelaars van het winkelcentrum. Gelukkig kunnen we ondertussen al lang weer terecht bij de twee winkels in het Waasland Shopping Center. Daar vind je touwens ook het atelier van de zaak. Extra handig als er snel iets hersteld moet worden, want jij kunt gewoon gaan winkelen terwijl je wacht!

De derde stad die een winkel van Jan Maes ten slotte mocht verwelkomen was Oostende. Voor Patrick voelt het een beetje als thuiskomen, want hij is daar opgegroeid! Een logische keuze dus voor het nieuwste filiaal.

Ondertussen helpt ook de vierde generatie al mee in de zaken.

Foto © Jan Maes