• Weetjes

Vliegensvlug door Sint-Niklaas met de deelsteps van Bird!

Weetjes |

Je hebt ze misschien al zien rijden in de stad of je hebt ze misschien zelf al gebruikt, de elektrische deelsteps van Bird. Sint-Niklaas is sinds enkele maanden één van de meer dan 100 steden waar de steps van Bird te vinden zijn. De steps hebben als doel de CO2-emissies in de stad te verlagen, door een duurzaam alternatief voor mobiliteit aan te bieden.

De steps zijn heel eenvoudig in gebruik, maar je hebt er wel een smartphone voor nodig met de Bird-app. Wanneer je een verplaatsing met de step wil doen, open je de app om zo de dichtstbijzijnde step te vinden. Daarna scan je de QR-code van de step en kan je rit beginnen. Eenmaal aangekomen waar je moet zijn, mag je de step daar gewoon achterlaten, op een verantwoorde plaats natuurlijk. Vergeet zeker niet de rit te beëindigen met je app!

Je verplaatsing over korte afstand zal hiermee vliegensvlug gaan en bovendien raak je veel vlotter door de smalle en verkeersvrije straatjes dan met je auto. Voor het ontgrendelen van een step betaal je €1, daarna betaal je €0,15 per minuut. Een ritje van 15 minuten zal dus €3,25 kosten.

Afbeelding © Toerisme Sint-Niklaas