• Eten en drinken
  • Shopping

Voor de liefhebbers van streekproducten: artisanale ballonpralines

Shopping |

Een streekproduct waar wij maar niet genoeg van krijgen zijn de ballonpralines. De lekkernijen werden op artisanale wijze ontworpen door de chocolatiers Wauters en Vyverman voor de 25e verjaardag van de speciale vormballonnen op de Vredefeesten.

Onze favoriet is de praline met witte chocolade en een kriekensmaakje, maar ook de praline met pure chocolade en de likeur Saint Nicolas en die met melkchocolade en praliné krokant kunnen we zeker smaken. Het souvenir zit verpakt in een mooie metalen doos waarvan er twee variaties bestaan. Een van de dozen bevat een tekening van de Sint-Niklase illustrator Karl Meersman en toont een van de oudste ballonmanifestaties op de Grote Markt. De andere doos toont een authentieke foto van een voormalige editie van de Vredefeesten. In de doos zelf zit bovendien nog een kaartje met wat uitleg over onze ballonstad en -traditie.

Heb je ook al zo’n zin gekregen in een van die speciale ballonpralines? Dan kan je een doos van 20 stuks al voor €14 kopen bij de chocolade-ateliers van Wauters en Vyverman en bij nog zo’n tiental verkooppunten in de stad. Ook als cadeautje is dit ideaal! Dan moet je wel enkel opletten dat je ze niet te veel op voorhand koopt zodat je er niet zelf al aan begint. 😉

P.S. Wauters en Vyverman sloegen nogmaals de handen in elkaar voor hun pralinedoos “A Taste of Music” in thema van de deelname aan het Eurovisiesongfestival van Hooverphonic. Ook die is zeker eens de moeite waard!

Foto © Ontdek Sint-Niklaas