• Weetjes

Weesgedicht zkt adoptieraam in Sint-Niklaas

Weetjes |
Wees

De stad wordt omgetoverd tot een bewandelbare poëziebundel, en jouw raam kan één van de bladzijden worden! Wat heb je daarvoor nodig? Enkel een raam op het gelijkvloers en een beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Honderden weesgedichten in Vlaanderen gaan met deze actie op zoek naar een nieuw adoptieraam. De gedichten werden geschreven door bekende en nog te ontdekken, (inter)nationale en lokale talenten. Samen overspoelen al deze gedichten de stad om het onterechte saaie imago van de poëzie te lijf te gaan. Een gedicht adopteren is bovendien helemaal gratis! Wil jij ook graag een weesgedicht adopteren? Surf dan vanaf 20 december, 10u, naar de website weesgedichten.be. Op deze website zal je kunnen kiezen uit een lijst met gedichten die door jouw bibliotheek geselecteerd werden. Keuze gemaakt? Dan is het afwachten tot een raamillustrator het gedicht met een afwasbare stift op jouw raam komt aanbrengen.

De #weesgedichten zijn een actie in het kader van de Poëzieweek 2022, die loopt van 27 januari tot en met 2 februari. Peter van deze actie is niemand minder dan Stijn De Paepe.

Afbeelding © Poëzieweek 2022