• Wat te doen
  • Weetjes

Zet de zomer goed in met deze zoektochten in Sint-Niklaas

Weetjes |

Wist je dat er deze zomer maar liefst zes zoektochten zijn in Sint-Niklaas? De zoektochten in kwestie zijn de zesde editie van ‘Op zoek naar Wase raapjes’, een nieuwe wandelzoektocht van de Sint-Niklase Bierproevers, een wandel- en fietszoektocht van VtB Kultuur en een zoektocht van ODOS met een aparte zoektocht voor kinderen. De formulieren voor de zoektochten kan je afhalen bij Dienst Toerisme. Dat belooft een zomer vol plezier!

  • Op zoek naar Wase raapjes: De zoektocht bevat twee lussen en integreert de streetart in de stad. Je kan de speurtocht maken van 14 mei tot 29 augustus 2021 en een deelnameformulier kost €10.
  • Sint-Niklase Bierproevers: De vierde editie van deze wandelzoektocht vindt plaats van 15 mei tot 21 september. Tijdens de wandeling van 6 km probeer je 25 foto’s in de juiste volgorde te rangschikken. Het wandelformulier kost je €5.
  • VTB Kultuur: De wandel- en fietszoektocht van deze organisatie bestaan beide uit tien vragen die je moet oplossen. Je kan de tochten gratis maken of meedoen met de betalende versie en zo kansmaken op een mand vol streekproducten. De fietstocht van 43 km start aan het station van Sint-Niklaas en loopt langs het fietsnetwerk Waasland tot in Sint-Gillis-Waas. De wandelzoektocht is dan weer 5 km lang.
  • ODOS vzw: Deze vereniging organiseert elk jaar een zoektocht op een andere locatie. Na Tienen, Zottegem, Mechelen, Leuven, Hasselt en Tervuren is Sint-Niklaas aan de beurt. De wandeling duurt 4,5 km en bevat zowel 11 gewone vragen als 30 fotovragen om op te lossen. Voor de kinderen is er een aparte zoektocht voorzien vol creativiteit en spelletjes. Deze speurtocht kan je afleggen van 1 juni tot 30 september en een deelnameformulier kost je €7.

Foto © Ontdek Sint-Niklaas