• Wat te doen

Beleef de Poëzieweek in en rond de Bibliotheek van Turnhout

Wat te doen |
weesgedicht op het raam in het kader van de Poëzieweek

Gisteren ging de Poëzieweek eindelijk van start! En dat viert de Bib van Turnhout met enkele leuke activiteiten voor jong en oud, want poëzie is voor iedereen. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van de natuur.

  • Voor de toevallige passant

Wandel of fiets je deze week door Turnhout, neem dan zeker de tijd om goed om je heen te kijken. In aanloop naar de Poëzieweek werden honderd gedichtjes geadopteerd en op ramen in Turnhout aangebracht. Je zou dus zomaar eens een gedichtje in het wild kunnen spotten! Maak ook even tijd om het aandachtig te lezen, wanneer je er een gevonden hebt. En wie weet, misschien merk je door jouw extra oplettendheid nog wel een paar leuke details in Turnhout, die jou nooit eerder opgevallen waren.

  • Voor de actieveling

Wil je graag een wandeling of fietstocht maken door Turnhout, maar weet je nog niet welke route je deze keer wilt nemen? Denk dan zeker eens aan diezelfde weesgedichtjes en maak een wandeling in het kader van de Poëzieweek! Er zijn er wel 100 in Turnhout, dus door al deze plekjes te verbinden, kan je al een stevige wandeling ineen puzzelen. Of wandel je liever in groep? Neem dan eens deel aan de geleide Weesgedichtenwandeling van Dinamo, die zo’n 4 à 5 kilometer lang is.

Alle locaties van de weesgedichten werden door de Bibliotheek opgelijst en vind je hier.

  • Voor kinderen

Jazeker, de Poëzieweek is ook voor kinderen en helemaal niet saai! In de Bibliotheek van Turnhout kunnen kinderen op safari gaan, een echte dierenspeurtocht! Verstopt in de jeugdafdeling zitten 11 beestige raadselgedichten. Vul jouw antwoorden op de raadsels in op het kruiswoordraadsel, kraak de code en win een prachtige gedicht!

Je kan trouwens niet vroeg genoeg beginnen met kinderen kennis te laten maken met poëzie. Daarom heeft Bibliotheek Turnhout ook enkele leuke poëzietips voor kleuters en lagereschoolkinderen gedeeld!

Afbeelding © Bibliotheek Turnhout