• Weetjes

Gooi je kapotte spullen nog niet bij het afval, ga ermee naar Dinamo!

Weetjes |

Repareren, recycleren, wie z’n best doet zal het leren. Gooi jij ook altijd je spullen weg – al dan niet met spijt in het hart – wanneer ze kapot zijn? Dat hoeft helemaal niet! Nu duurzaamheid overal belangrijker wordt, springen de ecologische ideeën als paddenstoelen uit de grond. In Turnhout kan jij je oude spullen een tweede leven geven door ze te (laten) herstellen in het Repair Café van Dinamo of door ze aan het bijhorende weggeefkraam te schenken.

Voordat je denkt ‘jamaar, dat kan ik toch helemaal niet?!’: dat is niet erg! Je staat niet alleen voor die herstelling. Je kan rekenen op de hulp van verschillende vrijwilligers. Stuk voor stuk deskundige naaisters, elektriciens en echte handige Harry’s! Dankzij hun inzet en fantastische uitleg is jouw kledingstuk, meubel of ander toestel in geen tijd weer zo goed als nieuw. En jij hoeft geen vervanging te kopen!

Heb je iets dat nog niet kapot is, maar voor jou nog weinig waarde heeft? Ook dan mag je dit binnenbrengen bij Dinamo! Het Repair Café gaat iedere laatste woensdag van de maand door en voorziet ook steeds een weggeefkraam. Zo maak je met jouw oude spulletjes, misschien iemand anders wel heel gelukkig!

Ben jij op woensdag 27 oktober ook van de partij?

📍 Cultuurhuis De Warande, Rode Toog / 13u – 16u

Alle komende data en meer info vind je hier.

Afbeelding © DINAMO – vzw Stroom