• Wat te doen

Griezelig leuke gezinsactiviteitentips voor Halloween!

Wat te doen |

1 oktober luidt voor enkele fanatiekelingen het begin van een feestmaand in, met Halloween als orgelpunt. Pompoenen zullen strategisch geplaatst worden in en rond het huis als kleurige, seizoensgebonden versiering, hier en daar zullen al heksjes en spokenslingers opduiken. In de pompoensoep zitten plots eetbare – en totaal ongevaarlijke – spinnetjes van gehakt en stukjes spaghetti. Voor de minder fanatieke enthousiastelingen is 1 oktober wat vroeg, maar nu Halloween langzaamaan nadert, is het misschien toch eens leuk om te kijken wat je allemaal kan doen.

Ga jij je op 31 oktober niet onder een dekentje verstoppen om alle geesten, heksen en andere monsters te vermijden? Dan hebben wij nog een aantal griezelig leuke en kindvriendelijke activiteiten gevonden voor jou!

Tijdens deze historische zoektocht volg je hoofdpersonage Steve, die een moord moet oplossen en zijn vermiste stiefzus Mora moet vinden. Het twee uur lange traject brengt jou langs alle boeiende plekjes in Turnhout. Op verschillende locaties krijg je vragen voorgeschoteld en leer je bij over de lokale geschiedenis. Daarnaast schreef Hilde E. Gerard een razendspannend gelijknamig detectiveverhaal voor kinderen ouder dan 12 jaar. In het verhaal ontdek je de verschillende plekjes die in de zoektocht bezocht worden. Als een echte speurder moet je de aanwijzingen volgen en de moord oplossen! De speurtocht is te verkrijgen bij Toerisme & UiT Turnhout, Grote Markt 44, voor slechts €5.

In de bib in de Warandestraat 42 zijn de echte durvers welkom op woensdag 27 oktober. Tussen 14u30 en 15u30 kunnen ze er luisteren naar bloedstollende, meeslepende verhalen, die hen de stuipen op het lijf jagen. Gelukkig kunnen ze daarna ook even bekomen door enge Halloweenkunstwerkjes te maken. Gratis toegang.

Op 31 oktober organiseert de Turnhoutse Gezinsbond een leuke Halloweenactiviteit voor kinderen tot 12 jaar. In het stadspark kan je onder begeleiding van sfeerlichtjes een spannende – maar ook weer niet té spannende – wandeling maken. Doorheen het park zijn verschillende griezels verstopt. Tel ze samen met je kind allemaal en ruil je ingevulde kaart in voor een leuk geschenkje! Breng zeker een zaklamp mee en kom verkleed! Kinderen kunnen bovendien genieten van gratis kindergrime. Gratis toegang.

Afbeelding © Bekir Dönmez