• Wat te doen

Help jij mee vogels tellen vanuit je tuin?

Wat te doen |

Vroeger speelden wij als kind wel eens “auto’s tellen” tegen de verveling. Je gaat in de tuin zitten of aan het raam en schrijft het merk, de kleur en het aantal auto’s die passeren op. Pure bezighoudingstherapie.

Natuurpunt organiseert dit weekend een gelijkaardig spel, maar met meer nut! Tijdens het Grote Vogelweekend worden op 30 en 31 januari worden vogels geteld. De gegevens worden verzameld en worden deel van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Zoek je naar een leuke activiteit dit weekend? Dan kan jij ook meedoen vanuit je eigen tuin in Turnhout. Zin in? Dan dien je het volgende te doen:

Wandel een kwartiertje door je tuin of kies een plekje achter het raam met goed zicht op je tuin. Houd pen en je tellijst (download de tellijst via https://bit.ly/3t7toqG) bij de hand, want in dit kwartier noteer je welke soorten vogels en het aantal van die vogels je ziet. Noteer zeker ook de begin-en eindtijd van je telling en geef je resultaten door aan Nauutpunt via de website van vogelweekend.

Als je meedoet kan je in de prijzen vallen! Als echte vogelspotter heb je een goede verrekijker nodig. De hoofdprijs is dan ook een een luxueuze verrekijker van Swarovski. Verder maak je ook kans op een vogelpakket waarin een vogelhuisje en wintervoeding voor de vogels zit. Ideaal om de vogels in Turnhout gezond te houden tijdens de winter!

Landen er veel vogels in jouw tuin in Turnhout? Neem dan zeker ook een foto en deel ze met ons!

Veel plezier met vogels spotten!

Afbeelding © Koen De Langhe