• Weetjes

Het allereerste Belgisch Kampioenschap Primes vindt plaats in het speelkaartenmuseum!

Weetjes |

Volgende maand, op 23 en 24 oktober, gaat het allereerste Belgisch Kampioenschap Primes door. Primes is een recent kaartspel, ontworpen door Jan Pelssers. Waar kan je beter een Belgisch Kampioenschap voor een kaartspel organiseren dan in het speelkaartenmuseum van de speelkaartstad? ‘Nergens’ is ons antwoord dan. En dat moeten ook de organisatoren van het kampioenschap gedacht hebben.

Primes bestaat uit reeksen van 13 priemgetallen en twee jokers, in vier kleuren. De kleuren vertegenwoordigen een verschillend aantal priemen. Het spel wordt met vier personen gespeeld. De bedoeling is dat je in drie rondes zo sterk mogelijke combinaties van priemgetallen maakt.

Het kampioenschap is open voor iedereen vanaf 16 jaar. Een deelname kost 10 euro per persoon en studenten of scholieren die in een vierkoppig team deelnemen, genieten van een voordeeltarief van 5 euro per persoon. De opbrengst gaan naar de ondersteuning van studenten die met psychologische problemen kampen door de coronacrisis. Mooi!

Het nalezen van de spelregels en inschrijven voor het kampioenschap kan op https://www.primes.one.

Wil je het spel leren of je kennis bijschaven? Dat kan op 25 september tussen 14u en 16u, tijdens de gratis oefensessie in het museumcafé ‘Vijven en Zessen’.

Afbeelding © Nationaal Museum van de Speelkaart