• Weetjes

Het Meduceum: hoe evolueerde de wetenschap in de 20ste eeuw?

Weetjes |

Het speelkaartenmuseum kent vast iedereen, maar wist je dat er achter de muren van het Sint-Victorinstituut ook een museum verscholen ligt? Op deze plek kan je het Meduceum vinden – het Medisch Educatief Museum, dat je toont hoe snel de wetenschap in de 20ste eeuw is geëvolueerd.

In het Meduceum maak je kennis met de rijke geschiedenis van de zorg voor zieken, aan de hand van twee belangrijke collecties. Eerst en vooral is er een collectie medisch en verpleegkundig materiaal van gasthuiszuster Alena die jou de evolutie mooi toont. Anderzijds ontdek je er de hele levensloop en de realisaties van dokter Paul Janssens. Wist je dat deze wereldburger Turnhouts ereburger is? Samen met zijn team zorgde hij voor belangrijke ontwikkelingen op farmaceutisch gebied.

Een bezoek reserveren is enkel mogelijk voor groepen tussen 10 en 25 personen. Tijdens de rondleiding van ongeveer anderhalf uur komen allerlei anekdotes aan bod, die jou een duidelijk beeld geven van de vooruitgang van de wetenschap en gezondheidszorg in de 20ste eeuw.

Afbeelding © Meduceum