• Weetjes

Het Museum voor Populaire Cultuur: een nieuw museum in Turnhout

Weetjes |

Musea voor oude culturen zoals die van de Grieken en Romeinen kennen we allemaal, maar binnenkort is Turnhout een museum voor de meer recente, populaire cultuur rijker. Het Museum voor Populaire Cultuur, EPOCH, opent in 2022 de deuren en zal jou alles leren over de manier waarop arcade games een invloed hebben uitgeoefend op de hedendaagse cultuur.

De arcade games beleefden hoogdagen tijdens de jaren ’70 en ’80 en zijn door populaire spelletjes zoals Space Invaders en Pacman nog helemaal niet vergeten. Ze hebben dan ook een belangrijke invloed gehad op film en televisie, maar ook de muzieksector. Het museum wil juist deze invloeden aantonen en zal ook de link met de stad Turnhout en haar rijke kermisverleden aanhalen. Er wordt druk gewerkt aan een mooie collectie over deze games met consoles, (elektronische) spelletjes, documenten, foto’s, … noem maar op, zodat ze vanaf volgend jaar een groot publiek kunnen laten kennismaken met de arcade games en de innovatie die zij in de populaire cultuur teweeg gebracht hebben.

Wie zich al helemaal nostalgisch of nieuwsgierig begint te voelen en het museum wil bezoeken, moet nog even geduld hebben. Een datum voor de opening is nog niet bekend, daarvoor zal je de website of sociale media van het museum nog even in de gaten moeten houden. Het museum zal te vinden zijn vlakbij het Turnova en zal enkel te bezoeken zijn op afspraak.

Afbeelding © EPOCH – Museum voor Populaire Cultuur