• Weetjes

Hoera! Er komt een stadscinema in Turnhout

Weetjes |

Na vijf jaar leegstand van gebouw Den Bond, zijn er nu plannen om het gebouw een nieuwe bestemming te geven. En die maken ons alvast heel erg enthousiast! Filmorganisatie MOOOV en Bondgenoten Campina Energie, Beweging.net en Avansa Kempen willen het gebouw omtoveren tot een nieuwe cultuurhub, die onderdak geeft aan een stadscinema met 3 zalen, een grand café en coworkingruimtes.

Vele Turnhoutenaren denken bij de gedachte aan Den Bond waarschijnlijk spontaan ook aan talloze feesten en vergaderingen die er ooit plaatsvonden. En dankzij deze nieuwe invulling zullen er vast nog veel mooie herinneringen bijkomen! MOOOV en de Bondgenoten willen er een open en creatief huis van maken, waar mensen elkaar kruisen en ontmoeten, dat de uitvalsbasis is voor allerlei interessante maatschappelijke en culturele projecten.

De nieuwe stadscinema zal een heus arthouse worden, met artistieke films van eigen bodem, maar ook met de hoogtepunten van de Europese cinema of vernieuwende cinema uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In het grand café zullen zowel cinemabezoekers als niet-cinemabezoekers kunnen aanschuiven om gezellig samen te eten, een frisse pint te drinken met vrienden of om te genieten van een warme tas koffie of thee.

Vooraleer het zover is, moeten er nog heel wat renovatiewerken aan het gebouw uitgevoerd worden. Die zullen waarschijnlijk beginnen in 2023. Voor de opening wordt gemikt op 2026. Nog een eind in de toekomst dus, maar zeker het wachten waard!

Afbeelding © MOOOV