• Eten en drinken
  • Shopping

Kontoer, duurzaam verhaal in een voormalige supermarkt

Shopping |

Waar je vroeger binnenstapte in de voormalige supermarkt Peeters-Govers in de Korte Gasthuisstraat, stap je vandaag binnen in een duurzame miniwereld, waar de circulaire economie centraal staat. Kontoer omvat verschillende duurzame concepten, zoals een tweedehandswinkel en foodshop, allemaal onder één dak.

In ieder concept van Kontoer wordt gefocust op beleving, kwaliteit en duurzaamheid. De tweedehandswinkel ziet er net zo fris uit als boetieks met nieuwe kledij, maar dan met meer unieke kledingstukken. Daarbij hoort natuurlijk ook een geefpunt, waar je zelf je oude, herbruikbare spullen kan doneren, om ze een nieuw leven te geven. Kontoer voorziet ook een retouchepunt. Leuke kledij die net niet goed zit kan je hier binnenbrengen om te laten omzomen, innemen of herstellen, zodat je jouw kleren langer kan gebruiken.

Heb je tijdens het winkelen plots trek? Stop dan eens bij de bistro. Hier serveert Kontoer smakelijke, gezonde gerechten met eerlijke producten. Zowel voor een heerlijk diner met familie of vrienden, als voor een snelle hap tussendoor! En ook in de foodshop wordt het duurzaam concept doorgetrokken. Je vindt er left-over menu’s, en eten in weckpotten. Afvalarm, dus, want de lege weckpotten mag je terug binnenbrengen! En dan is er ook nog de pop-upruimte, de serres. Je kan er helemaal tot rust komen in de zetel, na een lange dag winkelen. De ruimte kan ook gehuurd worden door ondernemers met een duurzaam plan.

De werknemers zijn mensen die nog veraf staan van de reguliere arbeidsmarkt. Bij Kontoer krijgen ze de kans om opleidingen en werken te combineren en zo hun competenties te versterken. Breng hen zeker een bezoekje, in de Korte Gasthuisstraat 42 in Turnhout!

Afbeelding © Kontoer