• Wat te doen

Ontdek onze tips voor een geslaagd weekend!

Wat te doen |

Het weekend van 8 tot 10 oktober belooft een druk weekend te worden voor Turnhout. Naast de archeologiedagen vinden ook de Turnhoutse bierfeesten dan plaats. Bovendien zijn er nog steeds leuke tentoonstellingen te bezoeken! Hier is ons voorstel voor een geslaagde dag in Turnhout.

Verken de activiteiten tijdens de archeologiedagen in het Speelkaartenmuseum. Volg een rondleiding en lezing over de archeologische vondsten die er bewaard worden, of breng jouw eigen vondst mee om die te laten onderzoeken door een echte archeoloog! En ook voor de kinderen is er vanalles te beleven. Zij kunnen zelf aan de slag als archeoloog tijdens een leuke workshop en kunnen al hun vragen afvuren op de echte archeologen. Zie je liever moderne kunst dan oude voorwerpen? Sinds kort is in het Taxandriamuseum een nieuwe tentoonstelling geopend met hedendaagse Kempense kunst. Ben jij al eens gaan kijken?

Na deze leuke activiteit(en) is het tijd om een bezoek te brengen aan de bierfeesten in de Diksmuidestraat 2. Op vrijdag en zaterdag is de bierbar, met wel meer dan 80 biersoorten uit binnen- en buitenland, geopend tot 1u ’s nachts. Op zondag kan je er tussen 14u en 19u internationale standhouders vinden. Daarnaast zijn er ook randactiviteiten voorzien, café- en bierspelen en gezelschapsspelletjes!

Het zal ongetwijfeld een leuke dag worden! Het is natuurlijk maar een voorstel, van ons mag je ook gewoon met een goed boek je dag in de zetel doorbrengen. 😉

Afbeelding © erfgoednoorderkempen.be